HU

Leggyakrabban használt marketing eszközök Magyarországon

Posted by: Niarz ©, 2021-05-04 14:05:08

Tízből kilenc felnőtt vásárolt valamit interneten tavaly Magyarországon. Ez egy fontos információ? Csak akkor, ha termékek eladásából, vagy valamilyen szolgáltatás nyújtásából teremted elő a pénzed. No és, ha azt szeretnéd, hogy az online világban vásárlók a te áruidra vagy szolgáltatásaidra is költsenek.

Hogyan tudod felhívni vállalkozásodra a figyelmet? Ehhez a marketing eszközök széles skálája áll a rendelkezésedre.

Az online tartalmakhoz nem árt, ha van egy honlapod. Ma már minőségi weboldal nélkül igen keservesen lehet bármit, vagy bárkit is elérni. A felhasználók pedig elvárják, hogy gyorsan jussanak egyértelmű információkhoz és ahhoz is, hogy Webáruházad könnyen kezelhető legyen.

Azt tudtad, hogy egy felmérés szerint a magyar internetes áruházak legtöbbször közösségi médiát választottak hirdetési felületként? Ez lehetett többek között a Facebook, vagy akár az Instagram is. Egy dolog biztos, ha el akarod érni az embereket, nem hagyhatod ki a social médiát.

A második legnépszerűbb marketing eszközként a keresőmotoros optimalizálást (SEO) nevezték meg a szakemberek. Ez teszi lehetővé, hogy minél magasabb pozícióban, azaz keresésnél a találatok között minél előbb jelenjenek meg online tartamaid. Ne feledkezz meg ehhez a kulcsszó kutatásról sem!

A keresőmotoros hirdetések (AdWords) is a legjobban célzott online marketing eszközök közé tartoznak. Erejük abban rejlik, hogy csak azokhoz érkezik, akik valószínűleg vásárlói lehetnek vállalkozásodnak, hiszen éppen olyasmit kerestek, amely megtalálható a Te webáruházadban. A metakereső oldalak (Meta Search Engine) is kereső oldalak, azonban ezek összehasonlítanak más kereső oldalakon lévő ajánlatokkal. Hasonlóképp hasznos lehet az árösszehasonlító oldalak használata is.

Az online marketing eszközök között talán nincs is hatékonyabb hirdetési forma webshopok számára, mint a dinamikus remarketing hirdetés. Ugyanis ezt használva tanulmányozhatod a vásárlóid szokásait, érdeklődését. A böngészési előzményekkel kiderítheted, hogy milyen termékeket vagy szolgáltatásokat néztek meg egy-egy Webáruházban. Erre reagálva pedig képes leszel arra, hogy kizárólag az érdeklődési körüknek megfelelő hirdetéseket küldj nekik.

Az e-mail marketing úgy tűnik, hogy a 2020-as év egyik fontos elemévé válik (újra), azonban ehhez minőségi tartalommal kell megtöltened, ugyanis az unalmas reklámlevelek mára már erejüket vesztették. A blogolás megint csak egy ütős eszköz, ha szórakoztató, oktató vagy gondolkodtató tartalommal töltöd meg, de egy-egy jó helyen elhelyezett PR cikk is növelheti a vásárlóid számát.

Azt már tudod, hogy Magyarországon majdnem minden felnőtt használja a magyar webáruházak valamelyikét. Ez ötmillió négyszázezer embert, azaz ennyi potenciális vásárlót jelentett 2019-ben. A te online boltodban hány vevő „járt” az elmúlt évben? És idén? A Niarz szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy Megbízóinak ez ne csak egy költői kérdés legyen.

Ezt olvastad már?

Leggyakrabban használt marketing eszközök Magyarországon

Tízből kilenc felnőtt vásárolt valamit interneten tavaly Magyarországon. Ez egy fontos információ? Csak akkor, ha termékek eladásából, vagy valamilyen szolgáltatás nyújtásából teremted elő a pénzed. No és, ha azt szeretnéd, hogy az online világban vásárlók a te áruidra vagy szolgáltatásaidra is költsenek.

Hogyan tudod felhívni vállalkozásodra a figyelmet? Ehhez a marketing eszközök széles skálája áll a rendelkezésedre.

Az online t...

Miért fontos, hogy legyen a vállalkozásodnak Weboldala, Webshopja?

Mondhatnám, hogy azért, mert már szinte minden vállalkozásnak van saját Weboldala, így neked sem árt, ha megjelensz a világhálón. Azonban, hacsak saját magadnak és néhány havernak, meg a szüleidnek szolgáltatsz, illetve csak nekik adsz a termékeidből, akkor elég, ha otthon egy kis asztalkára kiteszed amid van egy kis leírással: tőlem neked, erre való - és kész.

De, ha azt szeretnéd, hogy sok ezer ember ismerje a termékeidet vagy az általad nyújtott ...

Jó az, ha automatizálod az ügyfeleiddel való kapcsolattartást, vagy a vállalkozásod?

Volt már olyan alkalom, amikor a saját ügyedet akartad intézni és ehhez át kellett szervezni a napodat, vagy rohannod kellett, hogy odaérj az üzletbe vagy irodába annak nyitvatartási ideje alatt? Előfordult, hogy sorra sem kerültél? Nem volt túl kellemes, igaz? Az ügyfélélményedről meg ne is beszéljünk, megvolt, vagy megvan a véleményed az egészről.

Most fordítsuk meg a dolgot. Adva van a vállalkozásod, van weboldalad, és a termékeid vagy a szolgált...

Miért fontos a marketing?

Röviden? Hogy tudjanak rólad, tőled vásároljanak, a te szolgáltatásodat vegyék igénybe.

De nézzük csak. Ha a vállalkozásod annyi bevételt hoz már, hogy azt sem tudod, mit kezdj a pénzeddel, ha mindent elértél, amire a céged képes és ezzel elégedett vagy, elérted a kitűzött céljaidat, akkor nincs szükséged marketingre. Minden más esetben van.

A marketing és eszközei segítenek abban, hogy az emberek megismerjenek téged, vagy a szolgáltat...