HU

Miért fontos, hogy legyen a vállalkozásodnak Weboldala, Webshopja?

Az online megjelenés fontossága egy cég életében

Posted by: Niarz ©, 2021-05-04 14:08:10

Mondhatnám, hogy azért, mert már szinte minden vállalkozásnak van saját Weboldala, így neked sem árt, ha megjelensz a világhálón. Azonban, hacsak saját magadnak és néhány havernak, meg a szüleidnek szolgáltatsz, illetve csak nekik adsz a termékeidből, akkor elég, ha otthon egy kis asztalkára kiteszed amid van egy kis leírással: tőlem neked, erre való - és kész.

De, ha azt szeretnéd, hogy sok ezer ember ismerje a termékeidet vagy az általad nyújtott megoldásokat a problémáikra, akkor valahogyan meg kéne jelenned előttük. Tehát közölnöd kell másokkal, hogy ki vagy mi vagy, és mit képviselsz. Emellett az sem lenne hátrány, ha meg tudnának különböztetni a versenytársaidtól.

Ha ez megvan, akkor a bemutatkozásodat láthatóvá kell tenned. Mivel az Internet kezd az elsődleges médiafelületté válni, és szinte mindenhol rá lehet kapcsolódni, ráadásul ezt az emberek egyre többször és hosszabb ideig teszik, egyértelmű, hogy szükséges ezen a felületen is megjelennie vállalkozásodnak. Erre való a Weboldal.

A megjelenésed, az arculatod, az imázsod válhat a védjegyeddé és egyben az erősségeddé ahhoz, hogy fel- és megismerjenek. Az ismertségből bizalom, a bizalomból pedig vásárlás, hűséges vevőkör jöhet létre. Egy jó honlap tehát sok fogyasztót, a sok fogyasztó pedig sok pénzt jelent.

Mitől lesz jó egy Weboldal? A Niarz szakértői szerint nem elég, ha jól néz ki, mert emellett érthetőnek, egyértelműnek és könnyen kezelhetőnek kell lennie. Ráadásul megfelelő információkkal kell rendelkeznie, hogy időt takaríts meg vele nemcsak magadnak, hanem a vásárlóidnak is. Ahogyan a honlapodhoz kapcsolt vagy mellette működő Webshopodnak is.

Online bolt? Mivel egy üzlethelyiséget megnyitni sok fáradtságot, törvényi kötelezettségeket és nem kevés pénz ráfordítást jelent, egyre többen használják az üzletek internetes változatát, a Webshopokat. Az online bolt nyitása egyszerűbb, költséghatékonyabb, ráadásul szünet nélkül nyitva van és a világon bárhonnan elérhető. Így bármikor, bárki vásárolhat belőle.

Az online vásárlás pedig egyre népszerűbb. Az is figyelemre méltó információ, hogy egy Webüzlet áruválasztékának nincsenek mennyiségi korlátai. Ahhoz, hogy ezeket az előnyöket a magad javára tudd fordítani alaposan meg kell tervezni, logikusnak, jól használhatónak kell lennie. A gondosan felépített rendszer hatékonysága a gyors és kényelemes vásárlásban ölthet testet. Ráadásul a maradandó vásárlói élmény is hozzájárul forgalmad növeléséhez.

Ezt olvastad már?

Leggyakrabban használt marketing eszközök Magyarországon

Tízből kilenc felnőtt vásárolt valamit interneten tavaly Magyarországon. Ez egy fontos információ? Csak akkor, ha termékek eladásából, vagy valamilyen szolgáltatás nyújtásából teremted elő a pénzed. No és, ha azt szeretnéd, hogy az online világban vásárlók a te áruidra vagy szolgáltatásaidra is költsenek.

Hogyan tudod felhívni vállalkozásodra a figyelmet? Ehhez a marketing eszközök széles skálája áll a rendelkezésedre.

Az online t...

Miért fontos, hogy legyen a vállalkozásodnak Weboldala, Webshopja?

Mondhatnám, hogy azért, mert már szinte minden vállalkozásnak van saját Weboldala, így neked sem árt, ha megjelensz a világhálón. Azonban, hacsak saját magadnak és néhány havernak, meg a szüleidnek szolgáltatsz, illetve csak nekik adsz a termékeidből, akkor elég, ha otthon egy kis asztalkára kiteszed amid van egy kis leírással: tőlem neked, erre való - és kész.

De, ha azt szeretnéd, hogy sok ezer ember ismerje a termékeidet vagy az általad nyújtott ...

Jó az, ha automatizálod az ügyfeleiddel való kapcsolattartást, vagy a vállalkozásod?

Volt már olyan alkalom, amikor a saját ügyedet akartad intézni és ehhez át kellett szervezni a napodat, vagy rohannod kellett, hogy odaérj az üzletbe vagy irodába annak nyitvatartási ideje alatt? Előfordult, hogy sorra sem kerültél? Nem volt túl kellemes, igaz? Az ügyfélélményedről meg ne is beszéljünk, megvolt, vagy megvan a véleményed az egészről.

Most fordítsuk meg a dolgot. Adva van a vállalkozásod, van weboldalad, és a termékeid vagy a szolgált...

Miért fontos a marketing?

Röviden? Hogy tudjanak rólad, tőled vásároljanak, a te szolgáltatásodat vegyék igénybe.

De nézzük csak. Ha a vállalkozásod annyi bevételt hoz már, hogy azt sem tudod, mit kezdj a pénzeddel, ha mindent elértél, amire a céged képes és ezzel elégedett vagy, elérted a kitűzött céljaidat, akkor nincs szükséged marketingre. Minden más esetben van.

A marketing és eszközei segítenek abban, hogy az emberek megismerjenek téged, vagy a szolgáltat...