HU

Jó az, ha automatizálod az ügyfeleiddel való kapcsolattartást, vagy a vállalkozásod?

A Chatbotok szerepe

Posted by: Niarz ©, 2021-05-04 14:10:05

Volt már olyan alkalom, amikor a saját ügyedet akartad intézni és ehhez át kellett szervezni a napodat, vagy rohannod kellett, hogy odaérj az üzletbe vagy irodába annak nyitvatartási ideje alatt? Előfordult, hogy sorra sem kerültél? Nem volt túl kellemes, igaz? Az ügyfélélményedről meg ne is beszéljünk, megvolt, vagy megvan a véleményed az egészről.

Most fordítsuk meg a dolgot. Adva van a vállalkozásod, van weboldalad, és a termékeid vagy a szolgáltatásaiddal kapcsolatban az emberekben kérdések merülhetnek fel. A kérdéseikre pedig választ várnak, ezért te vagy egy munkatársad foglalkozni kezd velük.

Szerintem nem mondunk újat azzal, ha kijelentjük, hogy egy jól működő ügyfélszolgálat igen erőteljesen befolyásolhatja a vevők véleményét szolgáltatásodról, vagy termékedről. Emellett a személyes vagy telefonos kapcsolattartás a vállalkozásod és a fogyasztók közötti bizalom kiépülésének és megtartásának az eszközévé válhat.

De mi van akkor, ha egyre többen kérnek ügyfélszolgálaton keresztül információt és már nagy részük nem fér bele a munkaidődbe és a munkatársad sem győzi már? Ráadásul amíg velük foglalkozol, addig nem tudsz mást csinálni. Na, erre találták ki a chatbotot, a digitális kapcsolattartást, vagy intelligens automatizációt.

Akkor már nem is kell az ügyfélszolgálat? Ha eddig is szükség volt rá, akkor ezután is kelleni fog. De! Egy, a Weboldaladon jól elkészített chatbot nagyon sok terhet vehet le rólad vagy az ügyfelekkel személyesen foglalkozó munkatársadról. Egy jól felépített rendszer pedig hatékonyan tudja támogatni a háttérmunkát.

A chatbotok is egyre fejlődnek. Használhatsz olyat, amelyik adott kérdésekre ad azonnali választ. De, információkat gyűjthet az ügyfeleid vásárlási szokásairól, érdeklődőket szerezhet, piackutatásra is alkalmas lehet, és ami nagyon fontos, hogy ezzel lehetőséget adsz a fogyasztóknak arra, hogy kapcsolatba lépjenek termékeiddel, szolgáltatásoddal, a márkáddal így segíthet beindítani az értékesítést.

Lehet az egész vállalkozásomat automatizálni? Lehet. Érdemes? Attól függ.

Ha minden kérdésre, ami a vállalkozásoddal kapcsolatban felmerülhet egy érdeklődőben megválaszolható úgy, hogy közben nincs szükség élő beszélgetésre vagy személyes találkozóra, akkor elég lehet egy jól megtervezett és felépített intelligens automatizált program. Így a honlapodon és/vagy a landoló oldalaidon elhelyezve is hatékonyan segítheti az értékesítést.

A Niarz szakemberei segítségével készített chatbot, egyenes utat biztosíthat az ügyfelek problémáitól azok megoldásáig,

Ezt olvastad már?

Leggyakrabban használt marketing eszközök Magyarországon

Tízből kilenc felnőtt vásárolt valamit interneten tavaly Magyarországon. Ez egy fontos információ? Csak akkor, ha termékek eladásából, vagy valamilyen szolgáltatás nyújtásából teremted elő a pénzed. No és, ha azt szeretnéd, hogy az online világban vásárlók a te áruidra vagy szolgáltatásaidra is költsenek.

Hogyan tudod felhívni vállalkozásodra a figyelmet? Ehhez a marketing eszközök széles skálája áll a rendelkezésedre.

Az online t...

Miért fontos, hogy legyen a vállalkozásodnak Weboldala, Webshopja?

Mondhatnám, hogy azért, mert már szinte minden vállalkozásnak van saját Weboldala, így neked sem árt, ha megjelensz a világhálón. Azonban, hacsak saját magadnak és néhány havernak, meg a szüleidnek szolgáltatsz, illetve csak nekik adsz a termékeidből, akkor elég, ha otthon egy kis asztalkára kiteszed amid van egy kis leírással: tőlem neked, erre való - és kész.

De, ha azt szeretnéd, hogy sok ezer ember ismerje a termékeidet vagy az általad nyújtott ...

Jó az, ha automatizálod az ügyfeleiddel való kapcsolattartást, vagy a vállalkozásod?

Volt már olyan alkalom, amikor a saját ügyedet akartad intézni és ehhez át kellett szervezni a napodat, vagy rohannod kellett, hogy odaérj az üzletbe vagy irodába annak nyitvatartási ideje alatt? Előfordult, hogy sorra sem kerültél? Nem volt túl kellemes, igaz? Az ügyfélélményedről meg ne is beszéljünk, megvolt, vagy megvan a véleményed az egészről.

Most fordítsuk meg a dolgot. Adva van a vállalkozásod, van weboldalad, és a termékeid vagy a szolgált...

Miért fontos a marketing?

Röviden? Hogy tudjanak rólad, tőled vásároljanak, a te szolgáltatásodat vegyék igénybe.

De nézzük csak. Ha a vállalkozásod annyi bevételt hoz már, hogy azt sem tudod, mit kezdj a pénzeddel, ha mindent elértél, amire a céged képes és ezzel elégedett vagy, elérted a kitűzött céljaidat, akkor nincs szükséged marketingre. Minden más esetben van.

A marketing és eszközei segítenek abban, hogy az emberek megismerjenek téged, vagy a szolgáltat...