Miért fontos a marketing?

Posted by: Niarz ©, 2020-08-11
Röviden? Hogy tudjanak rólad, tőled vásároljanak, a te szolgáltatásodat vegyék igénybe.

 

De nézzük csak. Ha a vállalkozásod annyi bevételt hoz már, hogy azt sem tudod, mit kezdj a pénzeddel, ha mindent elértél, amire a céged képes és ezzel elégedett vagy, elérted a kitűzött céljaidat, akkor nincs szükséged marketingre. Minden más esetben van.

 

A marketing és eszközei segítenek abban, hogy az emberek megismerjenek téged, vagy a szolgáltatásodat, illetve a termékedet, úgy, hogy a lehető legrövidebb időn belül vásárlóiddá váljanak.

 

Hogy ez miért nem megy magától, miközben amit kínálsz az a maga nemében is kiváló? Mert ezt jelenleg csak te tudod, illetve az a néhány fogyasztó, aki már találkozott veled, jobb esetben már használta az általad kínált dolgot, termékeket.

 

A piacon rajtad kívül még nagyon sokan árulják portékájukat, az is lehet, hogy sokan hasonló problémákra kínálnak megoldást, mint te. Annak oka pedig, hogy másoktól vásárolnak, más vállalkozások szolgáltatásait veszik igénybe legtöbbször csak annyi, hogy „hangosabbak” nálad. Őket hamarabb észreveszik, mert „láthatóbbságukkal” megelőzik a láthatatlan vetélytársaikat. Ezt pedig elérni marketinggel lehetséges. Jó marketinggel.

 

Azt, hogy hol, milyen formában, mennyit érdemes marketing eszközökre fordítanod attól függ, hogy mit szeretnél elérni, mi a célod rövid, illetve hosszú távon. Az sem mindegy, hogy most léptél-e a gazdaság porondjára, vagy már vannak tapasztalataid. Vevőket akarsz szerezni, versenyképes akarsz maradni, nagyobb eredményeket akarsz elérni, növelni és kiszámíthatóvá akarod tenni a bevételeidet? Facebookon, Instagrammon, Youtube-on, Google-on, tv-ben, rádióban, utcán, megállóban, táblán, vagy máshol lenne jó, ha megjelennél? Tudod, hogy ezeken hogyan és milyen különbségekkel lehet a legjobb eredményeket elérni? Mi igen. Segítsünk?

Ezt olvastad már?

Jó az, ha automatizálod az ügyfeleiddel való kapcsolattartást, vagy a vállalkozásod?

Volt már olyan alkalom, amikor a saját ügyedet akartad intézni és ehhez át kellett szervezni a napodat, vagy rohannod kellett, hogy odaérj az üzl...

Miért fontos, hogy legyen a vállalkozásodnak Weboldala, Webshopja?

Mondhatnám, hogy azért, mert már szinte minden vállalkozásnak van saját Weboldala, így neked sem árt, ha megjelensz a világhál&...

Leggyakrabban használt marketing eszközök Magyarországon

Tízből kilenc felnőtt vásárolt valamit interneten tavaly Magyarországon. Ez egy fontos információ? Csak akkor, ha termékek eladásáb&...